Nieuws uit de Gooise natuur.
Lees online  |  Afmelden
GNR
Nieuwsbrief juli 2017
Goois Natuurreservaat
             
Gooise gemeenten kiezen voor een sterk GNR
Er komt structureel meer geld voor Goois Natuurreservaat. De vijf Gooise gemeenteraden hebben allen ‘ja’ gezegd tegen een structurele verhoging van hun jaarlijkse bijdrage aan het GNR. Onder leiding van directeur-rentmeester ad-interim Karen Heerschop kan de organisatie nu de gewenste vernieuwingsslag maken.  
Lees meer
 
Mountainbiker even welkom op Gooise paden als ieder ander
Mountainbikers hebben bij GNR evenveel recht om de paden te gebruiken als ieder ander, mits zij zich houden aan de gedragscode MTB. Dat is de conclusie van twee jaar gedoogbeleid voor mountainbikers. 
Lees meer
Twitter Facebook LinkedIn GooglePlus
WK Schapendrijven voor het eerst in NL
Afgelopen week vond het WK Schapendrijven voor het eerst in Nederland plaats. Onze schaapherder Toon Coensen mocht de Israëlische schapendrijf-delegatie trainen in de Gooise natuur. 
Lees meer
Twitter Facebook LinkedIn GooglePlus
Vertrek directeur-rentmeester Bert van der Moolen
Per 1 juli heeft directeur-rentmeester Bert van der Moolen het Goois Natuurreservaat verlaten. Hij gaat zich als directeur Bosgroepen Noord-Oost Nederland, bezig houden met de bosbouw en ecologie in het noordoosten van ons land. Zijn werkzaamheden worden voorlopig a.i. overgenomen door Karen Heerschop.
Lees het volledige bericht van Bert
 
EVENEMENT: de Gooise Heideloop, zondag 27 augustus
De zomervakantie op een bijzondere manier afsluiten en het nieuwe sportseizoen goed beginnen? Doe dan mee met de Gooise Heideloop! Op zondag 27 augustus organiseren Gooise atletiekverenigingen GAC, Zuidwal en Tempo i.s.m. GNR de 3e editie van de Gooise Heideloop. Doe mee met de hele familie!
Lees meer
Twitter Facebook LinkedIn GooglePlus
 
Start wisselbegrazing Nieuw Bussumerheide en Ericaterrein: hond aan de lijn
De verhuizing heeft tot gevolg dat honden weer los mogen lopen op de Limitische Heide in Naarden. Op de Nieuw Bussummerheide en het Ericaterrein in Huizen moeten honden weer zijn aangelijnd.
Lees meer
Twitter Facebook LinkedIn GooglePlus
Poort Naardermeer groot succes voor zeldzame planten
Zeldzame planten profiteren volop van de verbindingszone tussen het Gooi en het Naardermeer. Plantenkenners Piet Kuiters en Arthur van der Heijden spreken van een groot succes. Tipje van de sluier: "Het uitgestorven gewaande Moerashertshooi is weer terug en nergens zien we zulke royale tapijten van Pilvaren en Vlottende Bies als hier".
Lees meer
Twitter Facebook LinkedIn GooglePlus
 
Gooise libellen beleven opmars
Het gaat goed met de libellen in het Gooi. Voorheen zeldzame soorten rukken op en de aantallen van sommige algemene soorten rijzen de pan uit. 
Lees meer
Twitter Facebook LinkedIn GooglePlus
Agenda
Wandeling Laarder Wasmeer
23 juli 2017
Gooise Heideloop
27 augustus 2017
Bosjesfestival
1 september 2017
Bekijk alle activiteiten
Veelgestelde vragen
  Is het GNR jaarverslag 2016 beschikbaar?  
Bekijk antwoord
Cheque van 3 mille voor Gooise natuur
De samenwerking met Wandelvierdaagse het Gooi heeft GNR een mooi bedrag opgeleverd. Directeur-rentmeester a.i. Karen Heerschop name een cheque van 3.000 euro in ontvangst.
Lees meer
Twitter Facebook LinkedIn GooglePlus
BLOG VAN DE BOSWACHTER - "De verkeersregelaar"
Boswachter John Didderen maakt dagelijks veel mee in de Gooise natuur. Regelmatig zet hij zijn belevenissen en ervaringen op papier. Deze maand vertelt hij hoe hij omgaat met zijn dagelijks leven als politieagent, verkeerregelaar en schoolmeester.

"Ik geef toe... het valt niet altijd mee om je te verplaatsen in de beweegredenen van recreanten die – vanzelfsprekend – vaak helemaal opgaan in hun eigen paard-, hond- , drone- of mountainbikewereld. Op zo’n moment zijn zij bezig met hun ‘ding’…”
Lees John zijn blog
Twitter Facebook LinkedIn GooglePlus
 
Goois Natuurreservaat
035 - 621 45 98
Facebook   Twitter   Youtube
Anbi   Cbf   Postcode
Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je bent aangemeld op www.gnr.nl